Nu på lördag så kommer vi köra vårt allra första familjefys-pass. Ett pass speciellt anpassat för att ge en utmanande men lekfull träning åt både förälder/vuxen som barn. Dessa passen kommer vi att hålla första lördagen i månaden med start nu på lördag 7 sep kl 11 - 12. Som vanligt behöver du endast ta med träningskläder (inga skor behövs) och vattenflaska.

Beskrivning 

Som småbarnsförälder är det inte så lätt att få till träning och i många fall där det erbjuds familjeträning så får man antingen välja mellan att barnet får träna och föräldern ”leka” med eller att föräldern får träna och barnet ”leker” vid sidan om. 

Så tanken med vårt familjefys är att både barn och förälder ska få en utmanande och givande träning. Sen så har vi förståelse och är ödmjuka i att de båda har väldigt olika behov men passen kommer därför vara anpassade för att ge båda en utmanande träning med en krävande del för de vuxna och en mer lekfull träning för de små. 

Träningsfilosofi

Grunden till familjefys är att på ett lekfullt men utmanande sätt göra olika övningar tillsammans som förespråkar följande:

 • Träning

 • Lekfullhet

 • Rörlighet

 • Styrka

 • Balans

 • Koordination

 • Smidighet

Att tänka på:

 • Är att det är ett kombinerat pass för både barn och vuxen vilket betyder att båda kommer träna och utmanas men på en passande nivå.

 • Förälder ansvarar för sitt barn hela tiden, det går inte att lämna barnet att sköta sig själv.

 • Ett barn per förälder/vuxen.

 • För att det inte ska bli distraherande moment så går det inte att andra syskon följer med och tittar på, däremot är de väldigt välkomna att delta om de kommer med en annan vuxen.

 • Passande ålder på barn: 5-10 år. Åldern är mindre viktig så länge de kan följa instruktioner och har tålamodet att träna i ca 1 h.

Varmt välkomna!

Comment