Ja, vi är i mål! Efter nästan ett år av letande har vi äntligen hittat ett ställe där vi kan fortsätta träna! I slutet av augusti flyttar vi till nya stora lokaler på Östra Förstadsgatan 9A.

Va.. varför ska vi flytta?

För snart ett år sedan fick vi i styrelsen besked om att vi inte kunde vara kvar i nuvarande lokaler eftersom hyresvärden inte accepterade föreningar på sina kontrakt. Det enda alternativ vi erbjöds var att lägga till en privatperson som borgenär på kontraktet, ett alternativ vi inte kunnat acceptera. Det har varit tråkigt att inse att de tjusiga ord som hörts om Norra Grängesbergsgatan “potential och utveckling” tyvärr inte rimmar väl med hur det fungerar att driva förening på gatan. 

Sedan beskedet om våra förutsättningar har vi letat lokaler till utmattning. Vi har rekat källarlokaler i Bulltofta, diskuterat bygglov med Stadsbyggnadskontoret, scrollat i timmar på Objektvision och ringt otaliga hyresvärdar och tjatat. Nu har vi tillslut kommit i mål. 

Vart ska vi flytta?

Efter sommaren flyttar vi till Östra Förstadsgatan 9A och stora ljusa lokaler som tidigare tillhört ett gym. Här får vi flera hundra kvadratmeter till vårt förfogande - inklusive två omklädningsrum och flera duschar. Wow, va! Då vi under året upplevt hur svårt det är att hitta billiga lokaler i centrala Malmö så hoppas vi på sikt kunna hyra ut delar av alla dessa kvadratmeter till andra föreningar och på så vis hjälpa fler som hamnat i vår sits. 


Visst är det med visst vemod vi lämnar vår sunkiga källarlokal, med då alternativet varit att hamna på gatan är vi otroligt glada över att äntligen hittat en ny lokal. Vi hoppas verkligen att ni alla vill hänga på dit (bara 10 minuter cykel från nuvarande lokal!). 

Vad händer nu?
Vi kommer behöva en hel del hjälp av er medlemmar för att ro flytten i land (vi har blivit lovade tillgång till lokalen i början av augusti).

Vi kommer höra av oss med mer detaljer i början av augusti då vi får tillgång till lokalen - men målet är att ha den helt redo när höstterminen drar igång 26 augusti! Fram tills dess tränar vi på som vanligt i den gamla lokalen.

/ Viljans styrelse

Comment