Comment

2018!

Gott nytt år!
Hoppas alla haft en bra start på det nya året. Hoppas ni är riktigt peppade för Vårterminen 2018, vi är det i alla fall, så här kommer en snabb summering om vad som händer:

* Vårterminsschemat är uppe! Bara att klicka på länken där uppe så får ni se när passen är i år. Start nu på måndag (15:e Januari) och varar hela vägen fram till torsdagen före Midsommar (21:a Juni), väldigt få ändringar mot tidigare scheman.
Obs för er som är Yogasugna: Ni får hålla ut till den 18:e Februari då vår ansvarige för dessa pass är ute och reser. Sen är det igång igen!

* Årsmötet är på gång! Har ni sug på att ställa upp till nästa styrelse, lägga en motion eller är allmänt nyfikna så kontakta gärna valberedning@viljantraningsklubb.com
Annars får ni hålla ögonen öppna för när vi släpper tid och plats för årsmötet och komma och rösta!

* Apropå rösträtt och nytt år. Glöm inte att betala medlemsavgiften för 2018! Klicka på Priser i menyn ovan så har ni all info om hur ni gör det där. Gäller alla i lokalen, från klippkortsinnehavare till Ordförande.

 

Välkomna tillbaka till er som redan tränat med oss och hej och välkomna till er som är nya!

<3

Comment

Comment

Höstterminen 2017

Då var det slut på sommarvil(j)an och nu kör höstterminen igång!

Vad innebär då detta? Jo!

  • 6 träningsdagar i veckan, hela vägen fram till jul
  • Måndagarna är fortfarande vårt mest populära pass i veckan, så var beredd på att det kan bli trångt i lokalen
  • Yogasöndagar!
  • Nya tillfällen för teknikworkshops (stay tuned för datum!)

Schemat hittar ni här på hemsidan, välkomna ner i lokalen!
/Christoffer

Comment

Comment

Ett brev från Greta Bladh

Här kommer ett introduktionsbrev från Greta Bladh som kommer göra ett arbete hos oss under våren:

Hej Viljan Träningsklubb!

Mitt namn är Greta Bladh och är anställd som doktorand i genusvetenskap vid Umeå universitet. Jag är född i Småland, uppvuxen i Skåne, men bor numera i Umeå. I år har jag dock återvänt till Malmö som gästdoktorand vid den idrottsvetenskapliga institutionen vid Malmö högskola. Under tiden jag är i Malmö ämnar jag att samla in empiri till mitt pågående avhandlingsprojekt inom vilket jag undersöker på vilket/vilka sätt fysisk träning kan förstås som en feministisk praktik. Därmed är min förhoppning att få göra en del av mitt fältarbete hos er på Viljan Träningsklubb. Anledningen till varför jag vänder mig till just er, är den öppna attityd gällande kroppsnormer och träning som avspeglas i Viljans stadgar. Jag är själv väldigt tränings- och idrottsintresserad. För närvarande är det framförallt gymträning och löpning som gäller för min del och har även jobbat på olika gym både i Sverige och utomlands. Således har jag ett passionerat förhållande till träning och fysisk aktivitet, som nu, genom mitt forskningsprojekt, förenats med mitt arbete inom genusvetenskapen.

En kort sammanfattning av mitt forskningsprojekt:

En tydlig nutida trend visar hur allt fler engagerar sig i gymträning under sin fritid. Detta har dock inte uppmärksammats i någon större bemärkelse inom forskningen. Till skillnad från stora delar av den traditionella organiserade idrotten, så är gymmet den plats där individer tränar sida vid sida, oavsett kön.

Fysisk träning har inom den akademiska litteraturen beskrivits som en praktik som möjliggör en utmaning mot normativa maskulina- och feminina kroppsideal. Samtidigt är denna utmanande praktik under ständig förhandling och idealen förnyas och reproduceras. Jag är i synnerhet intresserad av hur dessa förhandlingar ser ut och hur träning kan förstås som en möjliggörande kroppslig praktik bortom snäva uppfattningar av vad som är feminint, respektive maskulint.

Därvid är det min förhoppning att kunna få samtala med dig kring ämnen som rör träning och gymmet. Kanske skulle vi även kunna träna tillsammans någon dag?

Gällande intervjuerna, så är jag framförallt intresserad av tankar kring kroppen och andras kroppar i förhållande till träningen och möjliga frågor är följande: Har dessa kroppsuppfattningar förändrats under tidens gång? Om så, hur då? Vilka känslor uppbådas inför, under och efter träningen? Vad anser du om tanken av en så kallad feministisk träningspraktik? Vilken betydelse har det specifika rummet där du tränar för dig och din träning?

Hoppas vi ses snart!

Med vänlig hälsning,

Greta Bladh,

Umeå centrum för genusvetenskap, Umeå universitet

Greta.bladh@umu.se

Comment

Boxning inställt ikväll

Comment

Boxning inställt ikväll

Hej vänner! Ibland kommer livet emellan och idag får det konsekvenser för de som tänkt gå på kvällens boxningspass. Detta blir inställt och ersätts av öppet gym. Vi kör en gemensam uppvärmning och sen kör var och en sina egna övningar. Passa på att slipa snatch-tekniken, dina raka boxningsslag mot säck eller gör ditt eget set med burpees/turkish getups och squats eller vad du vill. Kom, det blir kul! Kram, Viljan

Comment

Viljankollo 2016!

1 Comment

Viljankollo 2016!

Nu blir det Viljankollo för hela slanten. Den 12-14 augusti åker vi till vackra och idylliska Havängs vandrarhem för en helg med kettlebells, yoga, rörlighet, boxning, mental träning, lek och mående.

1 Comment