Comment

Nyhetsbrev september 2019

Nu är vi på plats - hjälp oss få klart i lokalen!

I slutet av augusti gick flyttlasset till Östra Förstadsgatan och vår nya lokal! Stort tack till alla er som hjälpte till med flytten - utan er hade vi aldrig kommit på plats! Det känns oerhört skönt att vi nu har en stabil hyresvärd och en lokal som vi verkligen kan göra till vår egen.

Som ni kanske märkt har vi en del kvar att fixa i lokalen. Mattorna glider runt en del, högtalarna i taket väntar fortfarande på att bli inkopplade och whiteboardtavlan och boxningssäckar behöver skruvas upp. Vi har satt upp en uppdragslista i lokalen och uppmanar er alla att skriva upp er på det ni känner att ni kan hjälpa till att fixa. Vi i styrelsen är bara fem personer och kommer omöjligt kunna rodda med allt själva. Som ideell förening skapar vi tillsammans den träningslokal vi vill ha. Har du idéer ska du med andra ord inte tveka över att dela med dig av dem!

TACK!

Vi är överväldigade över alla era bidrag till Viljan! Innan sommaren visste inte vi i styrelsen hur vi skulle hålla Viljan flytande. Under lång tid hade vi varje månad gått back ett par tusen och snart skulle vår buffert varit helt slut. Dessutom skulle vi ha råd att flytta. Nu kan vi andas ut - tack vare er. Vi ser nu över hur vi bäst förvaltar pengarna och vilken träningsutrustning vi ska prioritera att köpa in. Vi har även börjat ordna med alla gåvor - men vi vill också förvarna för att vårt Viljan-merch kan ha viss leveranstid. När den är på g hör vi av oss så att alla får sin gåva!

Styrelsearbete
Som ideell förening är Viljan beroende av frivilliga som håller i pass och sköter styrelsearbete. På årsmötet i januari kommer vi behöver flera nya styrelsemedlemmar (inklusive kassör och ordförande) som kan fortsätta det arbete vi skött de senaste åren. Som styrelseledamot har du ansvar för förenings ekonomi men också för att utveckla Viljan och dess verksamhet. Det är fortfarande ett antal månader kvar, men fundera gärna redan nu på om du är intresserad eller skulle vilja rekommendera någon. Vi lovar gedigen överlämning.

IMG-0292.jpg

Comment

Comment

Viljan introducerar familjefys - träning för både stora och små

Nu på lördag så kommer vi köra vårt allra första familjefys-pass. Ett pass speciellt anpassat för att ge en utmanande men lekfull träning åt både förälder/vuxen som barn. Dessa passen kommer vi att hålla första lördagen i månaden med start nu på lördag 7 sep kl 11 - 12. Som vanligt behöver du endast ta med träningskläder (inga skor behövs) och vattenflaska.

Beskrivning 

Som småbarnsförälder är det inte så lätt att få till träning och i många fall där det erbjuds familjeträning så får man antingen välja mellan att barnet får träna och föräldern ”leka” med eller att föräldern får träna och barnet ”leker” vid sidan om. 

Så tanken med vårt familjefys är att både barn och förälder ska få en utmanande och givande träning. Sen så har vi förståelse och är ödmjuka i att de båda har väldigt olika behov men passen kommer därför vara anpassade för att ge båda en utmanande träning med en krävande del för de vuxna och en mer lekfull träning för de små. 

Träningsfilosofi

Grunden till familjefys är att på ett lekfullt men utmanande sätt göra olika övningar tillsammans som förespråkar följande:

 • Träning

 • Lekfullhet

 • Rörlighet

 • Styrka

 • Balans

 • Koordination

 • Smidighet

Att tänka på:

 • Är att det är ett kombinerat pass för både barn och vuxen vilket betyder att båda kommer träna och utmanas men på en passande nivå.

 • Förälder ansvarar för sitt barn hela tiden, det går inte att lämna barnet att sköta sig själv.

 • Ett barn per förälder/vuxen.

 • För att det inte ska bli distraherande moment så går det inte att andra syskon följer med och tittar på, däremot är de väldigt välkomna att delta om de kommer med en annan vuxen.

 • Passande ålder på barn: 5-10 år. Åldern är mindre viktig så länge de kan följa instruktioner och har tålamodet att träna i ca 1 h.

Varmt välkomna!

Comment

Comment

Höstens schema är här!

Yes! Måndag den 26 augusti drar höstterminen igång i våra nya lokaler på Östra Förstadsgatan 9A.

En nyhet för terminen är familjefys en gång i månaden och kettlebells introduktion en gång i veckan! I övrigt kör vi vidare på gamla kära klassiker! Du hittar mer info om alla pass om du klickar dig vidare till “Schema” här på hemsidan.

Voilá:

MÅNDAG

KETTLEBELLS KL. 18 - 19

TISDAG

ÖPPET GYM KL. 18 -19

ONSDAG

KETTLEBELLS FORTSÄTTNING KL. 18 -19

TORSDAG

KETTLEBELLS INTRODUKTION KL. 18 -18.30
RUFFIE KL. 18.30-19.30

FREDAG

MIXPASS KL. 17-18

LÖRDAG

FAMILJEFYS (första lördagen i varje månad) KL. 11-12

SÖNDAG

MIXPASS KL. 11-12
YOGA KL. 12.30-13.30
BOXNING KL. 14.30-15.30

Comment

Comment

Nyhetsbrev augusti 2019

Håll i er! Nu kommer det ett riktigt matigt nyhetsbrev!

Dags för flytt!
Nu har det blivit dags att packa ihop våra kettlebells och flytta till vår nya lokal på Östra Förstadsgatan 9A! Vi kommer att ha pass i den gamla lokalen till och med 18 augusti och sedan har vi en flyttvecka innan höstterminen drar igång i den nya lokalen den 26 augusti! Vi har alltså inga schemalagda pass v. 34.

Istället för att komma och träna den 18-25 augusti är ni alltså väldigt välkomna att lägga en timme eller tre på att hjälpa oss att flytta. Vi kommer behöva hjälp med att köra utsrustning och att göra det hemtrevligt i den nya lokalen. Måndag den 19 augusti kommer vi tömma den gamla lokalen och köra med släp till den nya. Tisdag, onsdag, torsdag kommer vi ägna åt fix i den nya lokalen. Se det som ett träningspass och skriv upp här i Doodlen när du har möjlighet att hjälpa till.

Pengar, pengar - vi behöver pengar..
Vi har det just nu riktigt knapert med pengar på vårt konto. De senaste året har vi gått minus någon tusenlapp varje månad vilket gjort att vår tidigare buffert stadigt krympt. Nu när vi löst lokalfrågan kommer därför nästa utmaning - att ha råd att betala hyran. Hyran i den nya lokalen är densamma som på Norra Grängesbergsgatan (13 000 kr/mån) - en summa som vi i dagsläget inte riktigt lyckas få in på träningsavgifter. Som ni säkert märkt är också vår utrustning (mattor, boxningshandskar med mera) väldigt sliten. Med ny lokal vore det väldigt kul att kunna köpa lite nytt. Vårt mål är att samla in 40 000 kronor på 30 dagar, vi får se hur långt vi når men alla bidrag är otroligt välkomna. Du hittar vår kampanj här.

Träningskollo 23-25 augusti

Vi har en plats kvar till vårt träningskollo i Haväng. Är du intresserad av att hänga med så brinner det i knutarna för då måste du höra av dig senast 11 augusti! Kollot kostar 1650 kronor och då ingår två övernattningar, fem träningspass och all mat! All information om kollot hittar du här.

Uteträning på Cleasegatan 11 augusti
Nu på söndag den 11 augusti kl.12-13 kör vi sommarens andra pass på Claesgatan i samarbete med Mitt Möllan. Vi kommer hålla till vid huvudentrén till Mitt Möllan på Claesgatan. Passet är gratis och öppet för alla! Sprid gärna vårt Facebook-eventbland vänner och bekanta!

Håll utkik efter höstschemat
Höstterminen drar alltså igång den 26 augusti i våra nya lokaler på Östra Förstadsgatan 9A. Vi återkommer med höstschemat inom två veckor!


Vi ses bland flyttlådorna! / Viljans styrelse

Comment

Comment

Viljan flyttar till nya lokaler

Ja, vi är i mål! Efter nästan ett år av letande har vi äntligen hittat ett ställe där vi kan fortsätta träna! I slutet av augusti flyttar vi till nya stora lokaler på Östra Förstadsgatan 9A.

Va.. varför ska vi flytta?

För snart ett år sedan fick vi i styrelsen besked om att vi inte kunde vara kvar i nuvarande lokaler eftersom hyresvärden inte accepterade föreningar på sina kontrakt. Det enda alternativ vi erbjöds var att lägga till en privatperson som borgenär på kontraktet, ett alternativ vi inte kunnat acceptera. Det har varit tråkigt att inse att de tjusiga ord som hörts om Norra Grängesbergsgatan “potential och utveckling” tyvärr inte rimmar väl med hur det fungerar att driva förening på gatan. 

Sedan beskedet om våra förutsättningar har vi letat lokaler till utmattning. Vi har rekat källarlokaler i Bulltofta, diskuterat bygglov med Stadsbyggnadskontoret, scrollat i timmar på Objektvision och ringt otaliga hyresvärdar och tjatat. Nu har vi tillslut kommit i mål. 

Vart ska vi flytta?

Efter sommaren flyttar vi till Östra Förstadsgatan 9A och stora ljusa lokaler som tidigare tillhört ett gym. Här får vi flera hundra kvadratmeter till vårt förfogande - inklusive två omklädningsrum och flera duschar. Wow, va! Då vi under året upplevt hur svårt det är att hitta billiga lokaler i centrala Malmö så hoppas vi på sikt kunna hyra ut delar av alla dessa kvadratmeter till andra föreningar och på så vis hjälpa fler som hamnat i vår sits. 


Visst är det med visst vemod vi lämnar vår sunkiga källarlokal, med då alternativet varit att hamna på gatan är vi otroligt glada över att äntligen hittat en ny lokal. Vi hoppas verkligen att ni alla vill hänga på dit (bara 10 minuter cykel från nuvarande lokal!). 

Vad händer nu?
Vi kommer behöva en hel del hjälp av er medlemmar för att ro flytten i land (vi har blivit lovade tillgång till lokalen i början av augusti).

Vi kommer höra av oss med mer detaljer i början av augusti då vi får tillgång till lokalen - men målet är att ha den helt redo när höstterminen drar igång 26 augusti! Fram tills dess tränar vi på som vanligt i den gamla lokalen.

/ Viljans styrelse

Comment

Comment

Häng med på Viljankollo 23-25 augusti!

Nu blir det Viljankollo för hela slanten! Den 23-25 augusti åker vi till vackra och idylliska Havängs vandrarhem för en helg med kettlebells, rörlighet, flås, lek och mående – allt Viljan står för och erbjuder i ett litet koncentrerat myspaket. Två nätters övernattning, fem träningspass och ovärderligt umgänge för 1650 kr. I priset ingår all mat, men vi kommer hjälpas åt att laga lunch och middag tillsammans.

Vi har ett begränsat antal bäddar så först till kvarn får först mala.

Anmäl dig genom att mejla info@viljantraningsklubb.com. Alla anmälningar som görs är bindande och ska fullföljas med en handpenning på 500 kr senast den 31 juli - först då anses din plats säkrad. Hela summan ska vara oss tillhanda senast 15 augusti. Betalningarna görs till bankgironummer: 583-1847 och som meddelande anger du Namn och Kollo. Ange även alla eventuella matpreferenser och allergier. Maten på kollot kommer vara vegetarisk.

Datum: 23-25 augusti, 2019
Tid: Drop-in från 17:00 på fredagen och vi lämnar vid lunchtid på söndagen.
Pris: 1650 kr för hela helgen, inkluderar:

 • All mat (middag -fredag, frukost, lunch & middag - lördag, frukost & fika - söndag)

 • 5 träningspass (rörlighet, kettlebells, kroppsvikt).

 • Träningstips och lekfulla utmaningar

 • Ej avgiftsbelagt bad i havet med glada Viljanmedlemmar.

Saker vi ej kan bistå med:

 • Sängkläder och handdukar.

 • Transport till Haväng - när vi vet hur många vi blir stämmer vi av möjligheten att samåka. Det ska inte heller vara omöjligt att fixa upphämtning vid närmsta busshållplats.

Frågor på det? Mejla info@viljantraningsklubb.com

Comment

Comment

Sommarschema på Viljan 24 juni - 25 augusti

Sommartider - hej hej!

Viljan kör på hela sommaren, men med lite färre pass än under terminerna. 24 juni - 25 augusti gäller följande:

MÅNDAG KL. 18-19 - Kettlebells/Mix-pass

ONSDAG KL. 18-19 - Kettlebells/Mix-pass

FREDAG KL. 18-19 - Kettlebells/Mix-pass

SÖNDAG KL. 12.30-13.30 - Yoga (jämna veckor) / Ruffie (ojämna veckor)

Vi ses!

Comment

Comment

Nyhetsbrev maj

Trots ljusa kvällar, syréndoft och allt det andra som hör maj till så fortsätter vi vara många som håller rutinerna trogna och kommer till Viljan om kvällarna - kul!

Här kommer lite information om vad som är på gång på klubben:

Röda dagar - vilodagar
De kommande veckorna dyker det upp ett par röda dagar. Tumregeln på Viljan är att det då inte heller är några schemalagda pass dessa dagar. Om någon tränare får feeling kan det dock dyka upp spontanpass. Dessa får du koll på genom att hålla utkik på våra sociala medier eller att anmäla dig till vår spontan-pass-lista. För att komma med på listan, och därmed få ett sms en stund innan det vankas spontanpass, mejlar du till info@viljantraningsklubb.com

Ruffie på Viljan!
Sedan en tid tillbaka har Ruffie gjort comeback på Viljan varannan torsdag (jämna veckor). Ruffie är kampsportsinspirerat och bygger på övningar där vi parvis kämpar med och mot varandra. Det är otroligt kul, och väldigt jobbigt! 

Kom och testa jämna torsdagar kl. 18.15-19.15!

Snart är det sommar...
... och det betyder att det nu bara är en månad kvar av vårterminens schema. Den 16 juni blir sista dagen för vårschemat, sedan tar sommarschemat vid. Vi kör på hela sommaren, men med lite färre pass än under terminerna. Precis som förra året kommer vi också att arrangera ett träningskollo på Österlen i augusti. Mer info om detta kommer i början av juni!

Vi ses! / Viljans styrelse


 

Comment

Comment

Kompisveckor på Viljan!

Vill du visa en kompis hur kul vi har det på Viljan? Eller är du lite sugen på att ha oss på Viljan som dina nya träningskompisar? Den 28 april kl. 11-12, 8 maj kl. 18-19 och 17 maj kl. 17-18 kör vi kompispass på Viljan! Det betyder att vi fokuserar lite extra på att göra olika övningar i par. Ta med en ny kompis - eller kom och hitta en ny!

Du hittar oss på Norra Grängesbergsgatan 20!

Comment

Comment

Nyhetsbrev april

Inga pass i påsk
Nästa vecka är det påsk och det betyder långhelg även på Viljan. 19-22 april är det inga schemalagda pass, men det kan mycket väl dyka upp något spontanpass dessa dagar. Om du vill vara säker på att inte missa några spontana träningstillfällen kan du skriva upp dig på vår sms-lista - det gör du genom att skicka iväg ett litet mejl med ditt telefonnummer till info@viljantraningsklubb.com. 

Mensmorgon på Viljan den 27 april
Visste du att menscykeln kan påverka både din träningsupplevelse och din prestation? Lördagen den 27 april kl. 10-11-45 håller vår träningsintruktör Märta i föreläsning och diskussioner kring mens och träning. Du får också prova ett av Märtas tunga ägglossningspass! 50 kronor för Viljanmedlemmar, 200 kronor för icke-medlemmar. Anmäl dig på marta@viljancoaching.se. Det finns 15 platser - först till kvarn!

Lokaluppdatering
Ja, detta börjar bli tjatigt men vi jobbar på. Vi har en lokal på gång, men det går väldigt långsamt framåt. Mer info kommer när det finns något att berätta!


Detta var allt för nu! Glöm inte att tipsa alla som är nyfikna på Viljan om att vi har en veckas gratis prova-på-träning!

Med vår i sinne! / Viljans styrelse


 

Comment

Nyhetsbrev mars

Comment

Nyhetsbrev mars

Här var'e pass!
Nu kan ni träna som aldrig förr på Viljan! Den senaste tiden har vi fått flera nya tränare på Viljan (hurra!) vilket gjort att vi kunnat återinföra den gamla mix-pass-favoriten på söndagar klockan 11. Numera kan du alltså ha en heldag på Viljan på söndagar - börja med mixpass, återhämta dig med yoga och toppa sedan det hela med boxning! Eller så stannar du hemma och äter chips på söndagar och dyker upp någon annan dag i veckan - valet är ditt! 

Här har ni er ny(gamla) styrelse!

I slutet av februari var det årsmöte på Viljan och då var det även dags att välja en ny styrelse. Årets laguppställning består av Mikael, Gabriel, Lisa, Anna, Lina (kassör) och Annika (ordförande).
Vi säger varmt välkomna till Anna och Lisa som är nya för året! 

595D97B0-672F-4797-8767-1EE7FCDFA579.jpg

Uppdatering lokalen
Jakten på en pemanent lokallösning fortsätter. Vi i styrelsen har de senaste månaderna pendlat medan hopp och uppgivenhet - men befinner oss numera åter på det hoppfulla stadiet. Vi har en spännande lokal på gång, men inget är riktigt klart än. Vi återkommer när det finns något att berätta! 

Må våren komma! / Viljans styrelse

Comment

Comment

Nyhetsbrev februari - dags för årsmöte!

Mycket på gång på Viljan! Här kommer månadens nyhetsbrev!

Viljan söker nya styrelsemedlemmar!
Älskar du att träna på Viljan? Gillar du att fixa och styra upp? Är du sugen på att förvalta, förändra och göra klubben ännu bättre?Nu letar vi efter ett antal nya styrelseledamöter till Viljans styrelse. Som styrelsemedlem är du bland annat med och sköter föreningens ekonomi, administrerar medlemmar och söker diverse bidrag. Vi har förstås också roligt tillsammans - och som styrelsemedlem lägger du ner ungefär 5-7 timmar/månad. Är du intresserad. Hör av dig till Marco och Christoffer i vår valberedning! Du hittar dem antingen på något pass i lokalen eller genom att mejla info@viljantraningsklubb.com.

Årsmöte 25 februrari
Måndagen den 25 februari kl 19.15 (efter passet) är det dags för årsmöte! På årsmötet har du som medlem chans att lära känna Viljan lite bättre och höra vad styrelsen pysslat med under året. Det här är också ett utmärkt forum att komma med tankar och idéer kring vad Viljan bör syssla med framöver. Välkomna!

10 kort = 700 kronor
Från och med den 1 februari höjer vi priset på 10-kort från 600 kronor till 700 kronor. Om du tränar regelbundet är ett hett tips att byta till autogiro! För 300 kronor tränar du hur mycket du vill - pensionärer, arbetslösa och studenter har 10 procent rabatt!

TRÄNINGSWEEKEND - UTAN FITNESS OCH FLUM!
Den 23-24 februari är det dags för sportlovskul! Då håller Märta och Marco från Viljan Coaching i en träningshelg i lokalen. Massor av träning i olika former (kettlebells, bollar, bulgarian bags osv), föreläsningar, lek och kul. Kostnad: 900 kronor. Mer info kommer!

Medlemsavgift 2019
Tack till alla som betalat medlemsavgiften för 2019! Visa upp inbetalningen för tränaren nästa gång du är och tränar så får du ett nytt, fint, lila medlemskort! Har du inte betalt än? Rappa på! 

Comment