Comment

Nyhetsbrev augusti 2019

Håll i er! Nu kommer det ett riktigt matigt nyhetsbrev!

Dags för flytt!
Nu har det blivit dags att packa ihop våra kettlebells och flytta till vår nya lokal på Östra Förstadsgatan 9A! Vi kommer att ha pass i den gamla lokalen till och med 18 augusti och sedan har vi en flyttvecka innan höstterminen drar igång i den nya lokalen den 26 augusti! Vi har alltså inga schemalagda pass v. 34.

Istället för att komma och träna den 18-25 augusti är ni alltså väldigt välkomna att lägga en timme eller tre på att hjälpa oss att flytta. Vi kommer behöva hjälp med att köra utsrustning och att göra det hemtrevligt i den nya lokalen. Måndag den 19 augusti kommer vi tömma den gamla lokalen och köra med släp till den nya. Tisdag, onsdag, torsdag kommer vi ägna åt fix i den nya lokalen. Se det som ett träningspass och skriv upp här i Doodlen när du har möjlighet att hjälpa till.

Pengar, pengar - vi behöver pengar..
Vi har det just nu riktigt knapert med pengar på vårt konto. De senaste året har vi gått minus någon tusenlapp varje månad vilket gjort att vår tidigare buffert stadigt krympt. Nu när vi löst lokalfrågan kommer därför nästa utmaning - att ha råd att betala hyran. Hyran i den nya lokalen är densamma som på Norra Grängesbergsgatan (13 000 kr/mån) - en summa som vi i dagsläget inte riktigt lyckas få in på träningsavgifter. Som ni säkert märkt är också vår utrustning (mattor, boxningshandskar med mera) väldigt sliten. Med ny lokal vore det väldigt kul att kunna köpa lite nytt. Vårt mål är att samla in 40 000 kronor på 30 dagar, vi får se hur långt vi når men alla bidrag är otroligt välkomna. Du hittar vår kampanj här.

Träningskollo 23-25 augusti

Vi har en plats kvar till vårt träningskollo i Haväng. Är du intresserad av att hänga med så brinner det i knutarna för då måste du höra av dig senast 11 augusti! Kollot kostar 1650 kronor och då ingår två övernattningar, fem träningspass och all mat! All information om kollot hittar du här.

Uteträning på Cleasegatan 11 augusti
Nu på söndag den 11 augusti kl.12-13 kör vi sommarens andra pass på Claesgatan i samarbete med Mitt Möllan. Vi kommer hålla till vid huvudentrén till Mitt Möllan på Claesgatan. Passet är gratis och öppet för alla! Sprid gärna vårt Facebook-eventbland vänner och bekanta!

Håll utkik efter höstschemat
Höstterminen drar alltså igång den 26 augusti i våra nya lokaler på Östra Förstadsgatan 9A. Vi återkommer med höstschemat inom två veckor!


Vi ses bland flyttlådorna! / Viljans styrelse

Comment

Comment

Viljan flyttar till nya lokaler

Ja, vi är i mål! Efter nästan ett år av letande har vi äntligen hittat ett ställe där vi kan fortsätta träna! I slutet av augusti flyttar vi till nya stora lokaler på Östra Förstadsgatan 9A.

Va.. varför ska vi flytta?

För snart ett år sedan fick vi i styrelsen besked om att vi inte kunde vara kvar i nuvarande lokaler eftersom hyresvärden inte accepterade föreningar på sina kontrakt. Det enda alternativ vi erbjöds var att lägga till en privatperson som borgenär på kontraktet, ett alternativ vi inte kunnat acceptera. Det har varit tråkigt att inse att de tjusiga ord som hörts om Norra Grängesbergsgatan “potential och utveckling” tyvärr inte rimmar väl med hur det fungerar att driva förening på gatan. 

Sedan beskedet om våra förutsättningar har vi letat lokaler till utmattning. Vi har rekat källarlokaler i Bulltofta, diskuterat bygglov med Stadsbyggnadskontoret, scrollat i timmar på Objektvision och ringt otaliga hyresvärdar och tjatat. Nu har vi tillslut kommit i mål. 

Vart ska vi flytta?

Efter sommaren flyttar vi till Östra Förstadsgatan 9A och stora ljusa lokaler som tidigare tillhört ett gym. Här får vi flera hundra kvadratmeter till vårt förfogande - inklusive två omklädningsrum och flera duschar. Wow, va! Då vi under året upplevt hur svårt det är att hitta billiga lokaler i centrala Malmö så hoppas vi på sikt kunna hyra ut delar av alla dessa kvadratmeter till andra föreningar och på så vis hjälpa fler som hamnat i vår sits. 


Visst är det med visst vemod vi lämnar vår sunkiga källarlokal, med då alternativet varit att hamna på gatan är vi otroligt glada över att äntligen hittat en ny lokal. Vi hoppas verkligen att ni alla vill hänga på dit (bara 10 minuter cykel från nuvarande lokal!). 

Vad händer nu?
Vi kommer behöva en hel del hjälp av er medlemmar för att ro flytten i land (vi har blivit lovade tillgång till lokalen i början av augusti).

Vi kommer höra av oss med mer detaljer i början av augusti då vi får tillgång till lokalen - men målet är att ha den helt redo när höstterminen drar igång 26 augusti! Fram tills dess tränar vi på som vanligt i den gamla lokalen.

/ Viljans styrelse

Comment

Comment

Häng med på Viljankollo 23-25 augusti!

Nu blir det Viljankollo för hela slanten! Den 23-25 augusti åker vi till vackra och idylliska Havängs vandrarhem för en helg med kettlebells, rörlighet, flås, lek och mående – allt Viljan står för och erbjuder i ett litet koncentrerat myspaket. Två nätters övernattning, fem träningspass och ovärderligt umgänge för 1650 kr. I priset ingår all mat, men vi kommer hjälpas åt att laga lunch och middag tillsammans.

Vi har ett begränsat antal bäddar så först till kvarn får först mala.

Anmäl dig genom att mejla info@viljantraningsklubb.com. Alla anmälningar som görs är bindande och ska fullföljas med en handpenning på 500 kr senast den 31 juli - först då anses din plats säkrad. Hela summan ska vara oss tillhanda senast 15 augusti. Betalningarna görs till bankgironummer: 583-1847 och som meddelande anger du Namn och Kollo. Ange även alla eventuella matpreferenser och allergier. Maten på kollot kommer vara vegetarisk.

Datum: 23-25 augusti, 2019
Tid: Drop-in från 17:00 på fredagen och vi lämnar vid lunchtid på söndagen.
Pris: 1650 kr för hela helgen, inkluderar:

  • All mat (middag -fredag, frukost, lunch & middag - lördag, frukost & fika - söndag)

  • 5 träningspass (rörlighet, kettlebells, kroppsvikt).

  • Träningstips och lekfulla utmaningar

  • Ej avgiftsbelagt bad i havet med glada Viljanmedlemmar.

Saker vi ej kan bistå med:

  • Sängkläder och handdukar.

  • Transport till Haväng - när vi vet hur många vi blir stämmer vi av möjligheten att samåka. Det ska inte heller vara omöjligt att fixa upphämtning vid närmsta busshållplats.

Frågor på det? Mejla info@viljantraningsklubb.com

Comment

Comment

Sommarschema på Viljan 24 juni - 25 augusti

Sommartider - hej hej!

Viljan kör på hela sommaren, men med lite färre pass än under terminerna. 24 juni - 25 augusti gäller följande:

MÅNDAG KL. 18-19 - Kettlebells/Mix-pass

ONSDAG KL. 18-19 - Kettlebells/Mix-pass

FREDAG KL. 18-19 - Kettlebells/Mix-pass

SÖNDAG KL. 12.30-13.30 - Yoga (jämna veckor) / Ruffie (ojämna veckor)

Vi ses!

Comment

Comment

Nyhetsbrev maj

Trots ljusa kvällar, syréndoft och allt det andra som hör maj till så fortsätter vi vara många som håller rutinerna trogna och kommer till Viljan om kvällarna - kul!

Här kommer lite information om vad som är på gång på klubben:

Röda dagar - vilodagar
De kommande veckorna dyker det upp ett par röda dagar. Tumregeln på Viljan är att det då inte heller är några schemalagda pass dessa dagar. Om någon tränare får feeling kan det dock dyka upp spontanpass. Dessa får du koll på genom att hålla utkik på våra sociala medier eller att anmäla dig till vår spontan-pass-lista. För att komma med på listan, och därmed få ett sms en stund innan det vankas spontanpass, mejlar du till info@viljantraningsklubb.com

Ruffie på Viljan!
Sedan en tid tillbaka har Ruffie gjort comeback på Viljan varannan torsdag (jämna veckor). Ruffie är kampsportsinspirerat och bygger på övningar där vi parvis kämpar med och mot varandra. Det är otroligt kul, och väldigt jobbigt! 

Kom och testa jämna torsdagar kl. 18.15-19.15!

Snart är det sommar...
... och det betyder att det nu bara är en månad kvar av vårterminens schema. Den 16 juni blir sista dagen för vårschemat, sedan tar sommarschemat vid. Vi kör på hela sommaren, men med lite färre pass än under terminerna. Precis som förra året kommer vi också att arrangera ett träningskollo på Österlen i augusti. Mer info om detta kommer i början av juni!

Vi ses! / Viljans styrelse


 

Comment

Comment

Kompisveckor på Viljan!

Vill du visa en kompis hur kul vi har det på Viljan? Eller är du lite sugen på att ha oss på Viljan som dina nya träningskompisar? Den 28 april kl. 11-12, 8 maj kl. 18-19 och 17 maj kl. 17-18 kör vi kompispass på Viljan! Det betyder att vi fokuserar lite extra på att göra olika övningar i par. Ta med en ny kompis - eller kom och hitta en ny!

Du hittar oss på Norra Grängesbergsgatan 20!

Comment

Comment

Nyhetsbrev april

Inga pass i påsk
Nästa vecka är det påsk och det betyder långhelg även på Viljan. 19-22 april är det inga schemalagda pass, men det kan mycket väl dyka upp något spontanpass dessa dagar. Om du vill vara säker på att inte missa några spontana träningstillfällen kan du skriva upp dig på vår sms-lista - det gör du genom att skicka iväg ett litet mejl med ditt telefonnummer till info@viljantraningsklubb.com. 

Mensmorgon på Viljan den 27 april
Visste du att menscykeln kan påverka både din träningsupplevelse och din prestation? Lördagen den 27 april kl. 10-11-45 håller vår träningsintruktör Märta i föreläsning och diskussioner kring mens och träning. Du får också prova ett av Märtas tunga ägglossningspass! 50 kronor för Viljanmedlemmar, 200 kronor för icke-medlemmar. Anmäl dig på marta@viljancoaching.se. Det finns 15 platser - först till kvarn!

Lokaluppdatering
Ja, detta börjar bli tjatigt men vi jobbar på. Vi har en lokal på gång, men det går väldigt långsamt framåt. Mer info kommer när det finns något att berätta!


Detta var allt för nu! Glöm inte att tipsa alla som är nyfikna på Viljan om att vi har en veckas gratis prova-på-träning!

Med vår i sinne! / Viljans styrelse


 

Comment

Nyhetsbrev mars

Comment

Nyhetsbrev mars

Här var'e pass!
Nu kan ni träna som aldrig förr på Viljan! Den senaste tiden har vi fått flera nya tränare på Viljan (hurra!) vilket gjort att vi kunnat återinföra den gamla mix-pass-favoriten på söndagar klockan 11. Numera kan du alltså ha en heldag på Viljan på söndagar - börja med mixpass, återhämta dig med yoga och toppa sedan det hela med boxning! Eller så stannar du hemma och äter chips på söndagar och dyker upp någon annan dag i veckan - valet är ditt! 

Här har ni er ny(gamla) styrelse!

I slutet av februari var det årsmöte på Viljan och då var det även dags att välja en ny styrelse. Årets laguppställning består av Mikael, Gabriel, Lisa, Anna, Lina (kassör) och Annika (ordförande).
Vi säger varmt välkomna till Anna och Lisa som är nya för året! 

595D97B0-672F-4797-8767-1EE7FCDFA579.jpg

Uppdatering lokalen
Jakten på en pemanent lokallösning fortsätter. Vi i styrelsen har de senaste månaderna pendlat medan hopp och uppgivenhet - men befinner oss numera åter på det hoppfulla stadiet. Vi har en spännande lokal på gång, men inget är riktigt klart än. Vi återkommer när det finns något att berätta! 

Må våren komma! / Viljans styrelse

Comment

Comment

Nyhetsbrev februari - dags för årsmöte!

Mycket på gång på Viljan! Här kommer månadens nyhetsbrev!

Viljan söker nya styrelsemedlemmar!
Älskar du att träna på Viljan? Gillar du att fixa och styra upp? Är du sugen på att förvalta, förändra och göra klubben ännu bättre?Nu letar vi efter ett antal nya styrelseledamöter till Viljans styrelse. Som styrelsemedlem är du bland annat med och sköter föreningens ekonomi, administrerar medlemmar och söker diverse bidrag. Vi har förstås också roligt tillsammans - och som styrelsemedlem lägger du ner ungefär 5-7 timmar/månad. Är du intresserad. Hör av dig till Marco och Christoffer i vår valberedning! Du hittar dem antingen på något pass i lokalen eller genom att mejla info@viljantraningsklubb.com.

Årsmöte 25 februrari
Måndagen den 25 februari kl 19.15 (efter passet) är det dags för årsmöte! På årsmötet har du som medlem chans att lära känna Viljan lite bättre och höra vad styrelsen pysslat med under året. Det här är också ett utmärkt forum att komma med tankar och idéer kring vad Viljan bör syssla med framöver. Välkomna!

10 kort = 700 kronor
Från och med den 1 februari höjer vi priset på 10-kort från 600 kronor till 700 kronor. Om du tränar regelbundet är ett hett tips att byta till autogiro! För 300 kronor tränar du hur mycket du vill - pensionärer, arbetslösa och studenter har 10 procent rabatt!

TRÄNINGSWEEKEND - UTAN FITNESS OCH FLUM!
Den 23-24 februari är det dags för sportlovskul! Då håller Märta och Marco från Viljan Coaching i en träningshelg i lokalen. Massor av träning i olika former (kettlebells, bollar, bulgarian bags osv), föreläsningar, lek och kul. Kostnad: 900 kronor. Mer info kommer!

Medlemsavgift 2019
Tack till alla som betalat medlemsavgiften för 2019! Visa upp inbetalningen för tränaren nästa gång du är och tränar så får du ett nytt, fint, lila medlemskort! Har du inte betalt än? Rappa på! 

Comment

Comment

Vårterminen drag igång!

Vårterminen drar igång!
Yes, äntligen är det dags för en ny termin på Viljan! Måndag den 7 januari drar vårens schema igång, och den här terminen är det följande som gäller:

MÅNDAG - Kettlebells 1, kl.18-19
TISDAG - Kettlebells 2, kl.18-19
ONSDAG - Kettlebells 1/Mix, kl.18-19
TORSDAG - Öppet gym, kl.17-18
FREDAG - Mix, kl.17-18
SÖNDAG - Yoga, kl.12.30-14 (start 3 mars)
och Boxning kl.14.30-15.30

Ta med en kompis, en kollega, en granne - ja, alla som du tycker ska upptäcka Viljan! Vi har alltid en veckas gratis träning för den som vill prova på! 

Medlemsavgift 2019
Nytt år betyder också att det är dags att betala den årliga medlemsavgiften! Sätt in 150 pix på Viljans bankgironummer 583-1847. Betala nu direkt så blir det ingen bakläxa! Varje medlem är superviktig för att vi ska få det att gå runt!

Nya tag med lokalen
Vi i styrelsen haft lite jullov de senaste veckorna. Nu tar vi nya tag igen med att leta efter en permanent lösning vad gäller lokal. De lokaler vi hade på gång i höstas fick vi tyvärr lägga ner, men nu har vi lite andra krokar ute som vi hoppas på. Så fort det finns nyheter så meddelar vi er förstås. Tillsvidare tränar vi och har kul (och vid det här laget vet ni vad som gäller - ser ni/hör ni något om lokaler i Malmö som kan vara intressant för Viljan: TIPSA!)

Nu kör vi! / Viljans styrelse
 

Comment

Comment

Nyhetsbrev november

Uppdatering om lokalen

Vad händer egentligen med den där flytten undrar ni? Ja, det undrar vi i styrelsen också.

Det finns en källarlokal i närheten av nuvarande lokaler som vi haft på gång under en längre tid. Vi tror den skulle passa oss jättebra och fastighetsägaren är intresserad av att ha oss som hyresgäster. Innan vi kan förhandla klart om kontrakt måste vi dock få ett tillfälligt bygglov som tillåter att vi använder lokalen för träningsverksamhet. Fastighetsägaren är optimistisk om våra möjligheter att få det, handläggarna på kommunens bygglovsenhet är inte lika entusiastiska. Vi har inte heller lyckats få några klara besked om vad det här bygglovet kan kosta oss. Vi ligger på fastighetsägaren nästan dagligen om detta, så förhoppningsvis vet vi snart mer om hur processen faller ut. 

I takt med att klara besked dröjer har vi också bestämt oss för att fortsätta leta alternativ. Vi i styrelsen skulle vara oerhört tacksamma för alla former av tips och idéer! Vad vi söker är en lokal på minst 150 kvm, gärna med dusch och som kostar max 12 000 kr/mån (inkl. moms). Hör av er till info@viljantraningsklubb.com med allt ni kan komma på! Vi har även lagt ut den här Blocket-annonsen som ni gärna får sprida!

Allt är dock inte helt i motvind utan en positiv nyhet är att det är mer flexibelt än vad vi först trodde vad gäller att flytta från den nuvarande lokalen. Så länge ni inte hör något annat kör vi alltså på så som vanligt där vi är nu. 

Alrajt, jakten fortsätter! 

/ Viljans styrelse

Comment

Comment

Viljan letar ny lokal

I fem år har vi swingat klot i källarlokalen på Norra Grängesbergsgatan. Ett ställe som vi under flytten dit inte trodde att någon skulle hitta till – men som sedan visade sig bli klockrent.

I början av september fick vi dock reda på att vi inte längre kommer kunna vara kvar i vår lokal. Företaget Viljan Coaching, som står på hyreskontraktet, är under avveckling och vår hyresvärd vägrar att låta oss som förening ta över kontraktet. På Norra Grängesbergsgatan tycks numera bara företag vara välkomna – något vi tycker rimmar illa med de visioner som brukar höras i media om den här gatan.

När vi fick beskedet kände vi i styrelsen oss både arga och frustrerade. Hyresvärden hotade att slänga ut oss med bara en veckas varsel och Malmö är inte längre någon stad där du enkelt hittar en billig lokal någorlunda centralt.

Efter diskussioner har vi nu kvar nuvarande lokal kvar åtminstone till årsskiftet. Det kan kännas segt med en flytt - men vi i styrelsen har bestämt oss för att försöka göra det här till en positiv förändring. De senaste veckorna har vi ägnat lunchraster och kvällar åt att försöka hitta ett nytt ställe och vi har en lösning i sikte! Lokalen ligger i närheten och vi gör allt för att det här ska gå igenom och att alla papper ska bli påskrivna så fort som möjligt.

Viljan ska leva kvar - det är vi helt beslutna om.

Träningen i lokalen på Norra Gränges fortsätter som vanligt hela höstterminen. Förhoppningsvis har vi kontrakt på en ny lokal inom ett par veckor som vi sedan flyttar till vid årsskiftet.

Om du skulle ha tips på ännu bättre lokaler som vi borde kolla in - eller frågor i största allmänhet, hör av dig till: info@viljantraningsklubb.com


Vi hoppas såklart också att många av er kan tänka er att hjälpa till med flytten! Mer om det framöver!

// Viljans styrelse.

Comment